Antena 3 CNN Actualitate Lupii au făcut prăpăd în Bistrița-Năsăud

Lupii au făcut prăpăd în Bistrița-Năsăud

Lupii au făcut prăpăd în Bistrița-Năsăud
Sursa foto: foto: pixabay.com
21 Mar 2016   •   10:19

Legea care limitează numărul de câini la stână lovește în Bistrița-Năsăud, de data aceasta în Satu Nou, la nici 20 de kilometri de Bistrița. Cel puțin 20 de oi și 20 de miei au fost sfâșiați de o haită de lupi seara trecută. Cei doi câini de la stână au fost depășiți de haita compusă din 7-8 lupi, potrivit bistriteanul.ro.

Limitarea numărului de câini la stână își arată deja efectele devastatoare pentru crescătorii de animale. Noaptea trecută, peste 20 de oi și 20 de miei au fost sfâșiați de o haită de 7-8 lupi.

„Am văzut oi împrăștiate peste tot și câinii lătrau. Cam 20 de oi și 20 de miei împrăștiaţi pe toate dealurile. În total am avut 50 de oi și 40 de miei, am găsit 20 de oi și 20 nu îs”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro ciobanul turmei.

Incidentul s-a produs în Satu Nou, ce aparține de comuna Cetate, la mai puțin de 20 de kilometri de Municipiul Bistrița. Potrivit ciobanului, de vină pentru această situație neplăcută ar fi prevederea legală care limitează numărul de câini la stână.

„Doi câini am avut la stână, că nu ne dă voie mai mulți. Asta e problema, că ne-au amendat în tăți anii cu 500 de lei, că aveam prea mulți câini la stână și amu' când am avut numa doi, am rămas fără oi”, a completat ciobanul.

Primarul comunei Cetate, Moldovan Daniel, spune că omul are șanse să fie despăgubit pentru pagubă.

×
Subiecte în articol: lupi stana
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close