Antena 3 CNN Actualitate Lux la cimitir! Topul politicienilor și milionarilor din România care şi-au făcut cavouri de faraoni, cu lift și cartelă de acces

Lux la cimitir! Topul politicienilor și milionarilor din România care şi-au făcut cavouri de faraoni, cu lift și cartelă de acces

Pentru a se asigura că au parte de lux și pentru somnul de veci, politicienii și milionarii din România și-au construit cavouri demne de cele ale unor faraoni.

Lux la cimitir! Topul politicienilor și milionarilor din România care şi-au făcut cavouri de faraoni, cu lift și cartelă de acces
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2023   •   22:57

Despre celebrul milionar Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI, s-a scris mult că are un cavou cu lift și climatizare,  în valoare de 100.000 de euro.

Construcția de lux ar avea patru etaje, cartelă de acces, sistem de alarmă cu senzori de mișcare,  ușă aurită și un mesaj profund la intrare: "Așa trece gloria lumii".

Astfel, cavoul este cunoscut drept cel mai tehnologizat de la Bellu, fiind însă negat de Urdăreanu, care spune că multe sunt legende și că există doar un scripete pentru coborârea sicrielor.

Cu toate acestea, cel mai mare și frumos cavou de la Bellu, construit acum 150 de ani, îi aparține lui Ion Țiriac, pentru care ar fi plătit 170.000 de euro, totul pentru a fi vecin în somnul de veci cu familiile Cantacuzino, Ghica sau Aslan.

Citește și: Cheltuieli de primărie: 17 miloane de euro pentru modernizarea Parcului Plumbuita din București

Potrivit unor informații, Ion Țiriac ar intenționa să renoveze cavoul și să-l transforme într-unul cu 12 cripte subterane și șase supraterane.

Mai mult, Ion Țiriac i-ar fi oferit un loc și prietenului său, Ilie Năstase, care a răspuns imediat.

"Suntem foarte puternici, și eu și Țiriac, nu ne ducem de tineri. M-a întrebat Țiriac dacă mi-am găsit un loc de veci. I-am spus că nu am așa ceva.  

Și-a cumpărat el o parcelă la Bellu, a vrut să mă invite și pe mine. I-am spus că vin, dar cu condiția să stau eu deasupra. Toată viața a fost el deasupra, acum ar fi momentul să facem schimb", a declarat Ilie Năstase.

După ce mulți i-au comparat casa imensă de la Snagov cu un mausoleu, acum doi ani s-a aflat că Adrian Videanu își face palat și la Bellu.

Un cavou de 100.000 de euro se găsește și la Pitești, fiind vorba despre cel al lui Gheorghe Bălășoiu, deținătorului celei mai mari pensii speciale din România, pe vremea în care era în viață.

×
Subiecte în articol: cimitir milionari politicieni
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close