Antena 3 CNN Actualitate Lux marca Iohannis. 70.000 €, cheltuiți pe mese și scaune

Lux marca Iohannis. 70.000 €, cheltuiți pe mese și scaune

Lux marca Iohannis. 70.000 €, cheltuiți pe mese și scaune
Sursa foto: Foto: Presidency.ro
01 Feb 2019   •   10:37

Două mese pentru convorbiri, patru măsuţe de protocol, opt scaune şi patru fotolii. Acestea au fost obiectivele prioritare ale Administraţiei Prezidenţiale, la sfârşitul anului trecut, în perioada în care preşedintele a blocat, dacă mai ţineţi minte, rectificarea bugetară propusă de Guvern, a respins numirea procurorului-şef al DNA, iar România se pregătea de rezoluţia privind “statul de drept”, adoptată de Parlamentul European. Iar aceste piese de mobilier, achiziţionate de Preşedinţia României, au costat nici mai mult, nici mai puţin decât contravaloarea unui apartament cu două camere în Bucureşti – 67.700 de euro. Extravaganta achiziţie a fost justificată prin faptul că era necesară dotarea a două saloane oficiale din Palatul Cotroceni cu mobilier “pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor de protocol”, scrie jurnalul.ro.

Nici nu se terminase bine vacanţa de vară de anul trecut, că preşedintele Klaus Iohannis s-a apucat de shopping. Pe bani publici. Concret, în data de 17 septembrie 2018, Administraţia Prezidenţială a postat pe SEAP (Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice) un anunţ prin care şi-a manifestat intenţia de a achiziţiona elemente de mobilier pentru Palatul Cotroceni, cu menţiunea că aceste cumpărături trebuiau să ajungă la destinaţie până cel târziu în data de 10 decembrie. Autoritatea contractantă a anunţat şi preţul pe care este dispusă să-l plătească pentru acest obiectiv prioritar – 255.884,02 lei, fără TVA.

Deşi suma este una mare, nu a fost organizată o licitaţie publică pentru atribuirea contractului, ci a fost aleasă calea unei selecţii de oferte, prin procedură simplificată. La care s-a prezentat un singur ofertant, o companie din Mogoşoaia, judeţul Ilfov, pe nume SC Ovo Design Furniture Group SRL.

Detalii, pe jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: cotroceni mobilier Klaus Iohannis
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close