Antena 3 CNN Actualitate Lux pe margine, gropi în drum: Compania naţională de drumuri a investit 150.000 de euro în mobilier pentru parcări

Lux pe margine, gropi în drum: Compania naţională de drumuri a investit 150.000 de euro în mobilier pentru parcări

Lux pe margine, gropi în drum: Compania naţională de drumuri a investit 150.000 de euro în mobilier pentru parcări
25 Mar 2013   •   22:20

O masă, două banci şi două coşuri de gunoi. Toate de plastic. Preţ, 1.200 de euro. Mobilier de lux pentru parcări. Şi au cumpărat multe astfel de seturi, că doar n-au cumpărat din banii lor. Ci din banii noştri.

Compania naţională de drumuri, campioana gropilor din România, are şi o explicaţie pentru investiţie. Preţul e dublu faţă de mobilierul de lemn, dar şoferii îl vor distruge mai greu.

Drumarii care au instalat mobilierul de ultimă generaţie nu s-au gândit şi la ce foloseşte. Astfel, gunoaiele vor rămâne tot pe marginea drumurilor.

„Scopul acestui mobilier este de a igieniza zona, de a determina acei participanţi la trafic care opresc în parcări ca acel gunoi menajer să fie adunat în puncte fixe, respectiv în coşurile de gunoi”, a declarat Alexandru Slaviţa, şeful secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa.

De fapt, e ca şi cum coşurile n-ar exista. Facturile imense există însă. Compania de Drumuri a plătit pentru 126 de seturi din acest mobilier aproape 150.000 de euro. Dublu faţă de cât ar fi costat aceleaşi obiecte din lemn, cu picioare de fontă.

„Lemnul efectiv dispărea, le distrugeau. Compania a decis să le facă din acest material plastic care nu mai pot fi distruse”, se apără Eugen Cecan, şeful Direcţiei Drumuri şi Poduri Cluj.

Între timp, oricum obişnuiţi să oprească pe marginea drumului şi să mănânce în picioare, şoferii nu înţeleg de ce s-au cheltuit atâţia bani în condiţiile în care drumurile naţionale sunt pline de gropi.

Compania de Drumuri a amplasat deja mobilierul pe DN 1 şi urmează să îl monteze şi în parcări, pe drumul national 6 Craiova- Timişoara, drumul naţional 65 Craiova-Piteşti şi drumul naţional 7 Piteşti-Arad.

×
Subiecte în articol: drumuri nationale bani publici gunoaie
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close