Antena 3 CNN Actualitate Macaraua care a ucis o fetiţă nu avea voie să circule pe drumurile publice

Macaraua care a ucis o fetiţă nu avea voie să circule pe drumurile publice

Macaraua care a ucis o fetiţă nu avea voie să circule pe drumurile publice
Sursa foto: Foto: Videonews
21 Iun 2011   •   21:28

Maşina morţii circula pe drumurile publice fără inspecţia tehnică periodică făcută. Primăria din Filiaşi, cea care a luat în evidenţă macaraua care a ucis luni o copilă de 12 ani, susţine că autovehiculul nu avea ce căuta pe drumurile publice. Utilajul a fost expertizat marţi la Registrul Auto Român Gorj.

Părinţii Valentinei sunt distruşi. Mama copilei a fost sprijinită de mătuşa fetiţei, în momentul în care angajaţii de la morgă au urcat sicriul cu trupul neînsufleţit al Valentinei în maşină. Oricine ar fi fost în locul ei, în momentul în care sârma cu care era legată cala macaralei ucigaşe s-a rupt, ar fi avut aceeaşi soartă.

Specialiştii Registrului Auto Român au expertizat maşina. Prima constatare: "Nu avea inspecţia tehnică efectuată", a declarat inspector Daniel Săvulescu, de la Poliţia Rutieră Gorj.

Nu au găsit nicio problemă la sistemul de frânare sau la direcţia autovehiculului. "După cum aţi văzut, cauza principală a fost o defecţiune la sistemul de prindere al calei respective", a continuat Săvulescu.

 


Ancheta autorităţilor e încă departe de finalizare. Marţi, la Filiaşi, la firmă, nu a avut cine să ne răspundă la întrebări. Un mecanic ne-a spus că maşina implicată în accidentul de ieri nu e la garaj şi că nimeni din conducerea firmei nu e la lucru. Anchetatorii au acum o singură certitudine. Maşina n-avea ce căuta pe şosea. Accidentul a avut loc în Gorj, iar maşina avea voie, cel mult, să se deplaseze între punctele de lucru pe care firma le declarase în Dolj.

"Utilajul respectiv era înregistrat la ei la primărie, drept utilaj, deci nu avea voie pe drumuri", afirmă Paul Tudorică, viceprimar Filiaşi.

Patronul firmei clujene care e, potrivit actelor, proprietarul maşinii, spune că are prea multe utilaje în ţară ca să ştie de soarta fiecăruia dintre ele, că este momentan în străinătate şi că nu poate da un punct de vedere oficial până nu va face propria anchetă.




×
Subiecte în articol: macara deces fetita
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close