Antena 3 CNN Actualitate Mădălin Voicu despre pregătirile pentru recrutarea OBLIGATORIE: Tinerii care vor fi convocaţi, sau obligaţi să intre în front vor şti ce au de făcut?

Mădălin Voicu despre pregătirile pentru recrutarea OBLIGATORIE: Tinerii care vor fi convocaţi, sau obligaţi să intre în front vor şti ce au de făcut?

Mădălin Voicu despre pregătirile pentru recrutarea OBLIGATORIE: Tinerii care vor fi  convocaţi, sau obligaţi să intre în front vor şti ce au de făcut?
30 Apr 2014   •   21:07

În Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl deţină la recrutrare, în perioada stării de război. Conform prevederilor legale, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligaţi să îndeplinească serviciul militar toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.

Ordinul publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, a fost emisi de MApN, MJ, SRI, SPP, MAE, MS, SIE şi STS şi aprobă modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare.

Mădălin Voicu a vorbit în cadrul ediţiei de astăzi al emisiunii "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu" depre pregătirele pentru recrutarea obligatorie.

"Dacă în ultimii 10 sau 12 ani de când nu mai există serviciu militar obligatoriu, nu înţeleg tinerii care vor fi  convocaţi, sau care vor fi obligaţi să intre în front vor fi pregătiţi sau vor şti ce au de făcut? După părerea mea, războaiele nu mai sunt cele tradiţionale unde cu avânt tovărăşesc  pleci la luptă", a declarat politicianul.

"În al doilea rând, eu tot nu cred că, această scenă pusă foarte bine în văzul lumii, legată de Ucraiana, este o chestiune care ne pune în situaţii beligerante. Nu cred, iar cel puţin în momentul acesta mie mi se pare un teatru pe care îl acceptă ambii actori, care încearcă să ne convingă că există un mare pericol ", a mai continuat Mădălin Voicu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close