Antena 3 CNN Actualitate Mădălin Voicu: În curând, România ar putea să ajungă să fie scrisă cu doi „R”

Mădălin Voicu: În curând, România ar putea să ajungă să fie scrisă cu doi „R”

Mădălin Voicu: În curând, România ar putea să ajungă să fie scrisă cu doi „R”
23 Iun 2013   •   18:12

Mădălin Voicu a comentat, în cadrul emisiunii  Secvenţial, declaraţia făcută de preşedintele Băsescu despre natalitatea din România şi a faptului că romii fac mai mulţi copii decât românii.

„Legat de ceea ce a spus Traian Băsescu, eu cred că este un plagiat. Eu din 1996 anunţ periodic că dacă nu va exista un program în ceea ce priveşte demografia, în curând, România ar putea să ajungă să fie scrisă cu doi „R”, asta nefiind o ameninţare , ci mai degrabă un semnal. Pe mine personal, nu m-ar aranja deloc”, a declarat politicianul.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat că, în actualul ritm de scădere demografică, România va avea 15 milioane de locuitori în 2030, iar structura se va schimba pentru că minoritatea roma este foarte productivă, menţionând că natalitatea este o misiune pentru femeile din ţara noastră.

"Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă (...) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie", a afirmat Băsescu.



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close