Antena 3 CNN Actualitate MAE a cerut oficial ridicarea imunităţii diplomatului rus care a accidentat o tânără

MAE a cerut oficial ridicarea imunităţii diplomatului rus care a accidentat o tânără

MAE a cerut oficial ridicarea imunităţii diplomatului rus care a accidentat o tânără
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    23 Oct 2012   •   15:20
UPDATE 18:00- Ministerul de externe a cerut oficial ridicarea imunităţii diplomatului rus care a lovit duminică o tânără pe o trecere de pietoni din Bucureşti.

Ambasadorul rus a fost astăzi la MAE, convocat de ministrul Titus Corlăţean, pentru o discuţie pe acest subiect.



Tot astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 3 au anunţat că vor solicita judecătorilor transferul în Federaţia Rusă a dosarului accidentului în care a fost implicat duminică un angajat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, informează Agerpres.
   
Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Simona Prescorniţă, a declarat, marţi, că Ministerul Afacerilor Externe a transmis procurorilor că persoana implicată în accident are calitatea de diplomat şi beneficiază de imunitate de jurisdicţie penală, civilă şi administrativă pe teritoriul României.
   
În consecinţă, instanţa de judecată este cea care trebuie să decidă transferarea procedurii penale în Federaţia Rusă, deoarece procurorii români nu mai au competenţa să îl ancheteze pe secretarul Ambasadei Rusiei.
   
Condiţiile de transferare a procedurii penale în alt stat sunt prevăzute în art. 125 din Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală republicată 2011.
   
Astfel, cererea de transfer este făcută de procurorul care efectuează sau supraveghează urmărirea penală ori din oficiu, iar instanţa de judecată dispune, prin încheiere motivată, transferul procedurii penale.
   
Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile.
   
O tânără de 19 ani a fost lovită, duminică, în jurul orei 16.45, de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse. Accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni aflată la intersecţia străzilor Camil Ressu şi Ilioara.


×
Subiecte în articol: Rusia Federatia Rusa
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close