Antena 3 CNN Actualitate MAE anunţă activarea celulei de criză în urma răpirilor din Algeria

MAE anunţă activarea celulei de criză în urma răpirilor din Algeria

MAE anunţă activarea celulei de criză în urma răpirilor din Algeria
Sursa foto: Foto: AP
de S.T.    |    17 Ian 2013   •   14:30

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a susţinut, la sediul MAE, declaraţii de presă pe tema ostaticilor din Algeria.

"În cursul dimineţii de ieri, Ambasada României de la Alger a informat centrala MAE cu privire la desfăşurarea unor evenimente de tip armat(...) Ministrul Afacerilor Externe a decis contituirea la nivelul MAE a celulei de criză, care se află în contact permanent cu autorităţile române competente(...) În acest moment nu putem furniza detalii suplimentare", a spus Robert Cazanciuc.

"Ambasada României la Alger face parte dintr-un grup de monitorizare şi sprijin constituit la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la Alger. Ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat la MAE pentru a stabili cele mai adecvate forme cooperare", a mai spus Cazanciuc.

Robert Cazanciuc a făcut un apel la presa pentru tratarea subiectului "cu oarecare înţelegere".

"Având în vedere specificul cazului, precum şi faptul că principala preocupare a autorităţilor române este siguranţa cetăţenilor, în acest moment nu putem furniza detalii suplimentare. Facem un apel la dumneavoastră, ca de fiecare dată în situaţii de criză, la a trata acest subiect cu o oarecare înţelegere. Nu este  doar un apel formal, chiar este important ca informaţiile difuzate să parvină doar din surse oficiale pentru a nu periclita formele de sprijin în această situaţie", a spus secretarul general al MAE.

Un răpitor, care s-a prezentat ca Abu al-Baraa, a declarat joi pentru postul Al-Jazeera, că între ţările din care provin cei 41 de ostatici străini din Algeria se află şi România, scrie AFP.


Citeşte şi:
Radu Tudor, despre răpirea unui român în Algeria: Am avut informaţia de aseară, dar nimeni nu a fost în măsură să confirme acest lucru


×
Subiecte în articol: Algeria Robert Cazanciuc MAE
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close