Antena 3 CNN Actualitate Oficial: MAE anunță că a fost găsit trupul lui Cristian, românul dispărut în apele unui râu din Italia

Oficial: MAE anunță că a fost găsit trupul lui Cristian, românul dispărut în apele unui râu din Italia

cristian molnar
Cristian venise din Austria în Italia pentru a se întâlni cu iubita sa. Sursa foto: Arhivă Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2024   •   08:38

Trupul fără viață al lui Cristian Molnar, tânărul român care a fost luat de apele unui râu din Italia, a fost găsit, confirmă Ministerul Afacerilor Externe.

Update 09:30- Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, duminică, cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31 mai, în Italia, în regiunea Friuli Venezia Giulia.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, Consulatului General al României la Trieste a contactat în regim de urgenţă autorităţile italiene pentru a confirma informaţia apărută în presa italiană cu privire la găsirea unui trup neînsufleţit în apele râului Natisone, provincia Udine, şi a obţine date despre identitatea şi cetăţenia persoanei decedate.

Autorităţile italiene au comunicat reprezentanţilor oficiului consular că persoana decedată este cetăţean român, iar rezultatele anchetei confirmă că aceasta este cea de-a treia victimă a accidentului menţionat anterior, precizează MAE.

Consulatul General al României la Trieste este în contact cu membrii familiei persoanei decedate, pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces şi sprijinirea repatrierii trupului neînsufleţit, potrivit Agerpres

Trupul lui Cristian a fost găsit în apropierea locului în care a fost luat de viitură, împreună cu cele două prietene ale lui.

Apele râului s-au retras foarte mult, ceea ce le-a permis salvatorilor să poată intra în acea zonă destul de greu accesibilă. 

Cristian Molnar venise din Austria în Italia pentru a se întâlni cu iubita lui, Bianca, care era însoțită de prietena sa, Patrizia.

Citește și: Atac terorist în Rusia. Persoane înarmate au deschis focul în două orașe din Daghestan și au ucis cel puțin 15 polițiști și un preot ortodox 

Cei trei au hotărât, în acea zi, să meargă pe o plajă din zona râului pentru a face fotografii. Din păcate, apele râului, care s-au umflat din cauza ploilor abundente, i-au luat prin surprindere. 

„Din păcate, l-am găsit pe Cristian. Zic din păcate, pentru că este mort. Vă comunic că încă trebuie să fie recunoscut de fratele său, dar eu am putut să văd unele lucruri, deci este el.

Mulţumiri din suflet pompierilor şi angajaţilor serviciului fluvial”, a spus Michele de Sabata, primar Premariacco.

Trupurile celor două fete au fost găsite la începutul lunii iunie. Patrizia și Bianca au fost înmormântate câteva zile mai târziu, în comuna lor natală, Tarna Mare, din județul Satu Mare.

Tragedia a marcat Italia, cu atât mai mult cu cât cei trei au fost filmați de mai mulți martori, în timp ce se îmbrățișau, în încercarea de a rezista în fața viiturii.

Cum au fost luaţi de viitură cei trei tineri

Cei trei tineri încercau să facă poze, fără a-şi imagina ce urmează. Au rămas împreună, îmbrățișați, până în ultimul moment. 

Este ultima imaginie în care cei trei tineri apar înainte de a fi surprinşi de viitură. Aceştia încercau să facă fotografii în zona pârâului Natisone, însă fără să se gândească ce ar putea urma. 

În doar câteva minute, nivelul apei a crescut extrem, iar tinerii nu au mai avut nicio şansă să scape.

Înspăimântați au încercat, cu trupurile lor, să pună piedică în calea apelor învolburate. S-au îmbrățișat strâns, pentru a prinde forță și stabilitate atunci când puhoaiele au năvălit. 

În zadar, însă. În imaginile cutremurătoare, se vede cum zidul uman este destructurat de viitură, iar cei trei români sunt duși de curenţi.

"În acel moment, doar un elicopter putea să îi mai salveze, unul câte unul, și să îi ducă de acolo. Dar acest lucru nu a fost posibil - elicopterul a sosit cu un minut după ce au fost luați de ape. 

Doi pompieri au coborât și, cu ajutorul unei bărci, au încercat să meargă să îi recupereze, însă curenții erau atât de puternici, încât nu au reușit. 

A mai fost un pompier care s-a aruncat în apă, pentru o ultimă tentativă, dar a fost imediat luat de ape - risca să moară", declara atunci Michele de Sabata, primarul din Premariacco.

×
Subiecte în articol: Italia Cristian Molnar cadavru
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close