Antena 3 CNN Actualitate MAE condamnă atacul terorist de la Istanbul

MAE condamnă atacul terorist de la Istanbul

MAE condamnă atacul terorist de la Istanbul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Ian 2016   •   16:33
Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc, marți, în districtul istoric Sultanahmet, Istanbul, soldat cu pierderi de vieți omenești și numeroși răniți, și reiterează solidaritatea cu poporul turc.

"În aceste momente dificile, MAE transmite sincere condoleanțe familiilor victimelor acestui act atroce, precum și speranța pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite în explozie. Totodată, în aceste momente de profundă tristețe, Ministerul Afacerilor Externe reiterează solidaritatea cu poporul turc, precum și susținerea pentru eforturile autorităților turce în combaterea tuturor formelor de terorism. În egală măsură, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga sa compasiune celorlalte state ai căror cetățeni au căzut victime acestui atac", precizează sursa citată.

Zece persoane au murit și alte 15 au fost rănite în explozia puternică produsă marți în Piața Sultanahmet, informează Reuters, care îl citează pe guvernatorul Istanbulului.

Martori prezenți la locul incidentului au vorbit despre „o deflagrație puternică, ce s-a auzit și în districtele învecinate”.

Autorul atentatului sinucigaș a fost identificat ca fiind un sirian născut în 1998, după cum a anunțat vicepremierul turc, citat de AFP și Reuters.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close