Antena 3 CNN Actualitate MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Croaţia: Avertizări de Cod roșu și portocaliu de vânt puternic

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Croaţia: Avertizări de Cod roșu și portocaliu de vânt puternic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, luni, o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Croația. Ce zone sunt vizate de Cod roșu și portocaliu de vânt puternic.

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Croaţia: Avertizări de Cod roșu și portocaliu de vânt puternic
Sursa foto: Profomedia
de Claudia Popovici    |    03 Apr 2023   •   16:46

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic croat, pentru perioada 3 - 4 aprile 2023, a fost emis un cod roșu de vânt, ce va atinge o viteză de până la 180 km/oră, pentru regiunile Knin, Rijeka, golfurile Kvarner și Kvarnerić, canalul Velebit, Dalmația, Split și Dubrovnik.

De asemenea, regiunile Zagreb, Istria și Gospić se află sub un cod portocaliu de intensificări ale vântului.

Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor perturbări în transportul public terestru și maritim și în furnizarea energiei electrice.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor web ale Institutului Hidro-Meteorologic croat: https://www.meteo.hr, Automobil Clubului croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei locale de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

MAE reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

×
Subiecte în articol: MAE atenţionare de călătorie Croatia
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close