Antena 3 CNN Actualitate MAE, atenţionare privind efectuarea controalelor la frontiera de stat

MAE, atenţionare privind efectuarea controalelor la frontiera de stat

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Danemarca şi Suedia că autoritățile locale au anunțat reintroducerea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera internă de stat, până la 11 noiembrie 2022.

MAE, atenţionare privind efectuarea controalelor la frontiera de stat
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Dragos Savu
de Claudia Popovici    |    13 Mai 2022   •   21:04

Ministerul recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

Danemarca prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontierele de stat

După ce Danemarca anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat până la 11 noiembrie 2022, MAE le-a recomandat românilor să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Danemarca, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

×
Subiecte în articol: MAE Suedia Danemarca
Parteneri
Abonează-te la canalul oficial de WhatsApp al Antena CNN
x close