Antena 3 CNN Actualitate MAE avertizează cetăţenii români să evite zona centralei nucleare de la Fukushima

MAE avertizează cetăţenii români să evite zona centralei nucleare de la Fukushima

MAE avertizează cetăţenii români să evite zona centralei nucleare de la Fukushima
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Iul 2011   •   17:47

MAE e emis un comunicat de avertizare a cetăţenilor români din Japonia cu privire la zona centralei nucleare de la Fukushima.

Astfel, ministerul avertizează că situaţia de la centrala nuclareă nu a fost încă stabilizată şi că, evoluţiile de la Fukushima induc un grad suplimentar de "risc direct"

"Urmare a cutremurului de mare intensitate care a lovit Japonia la data de 11 martie 2011, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în unele zone ale acestui stat, deoarece există factori de risc.

Evoluţiile de la centrala nucleară Fukushima induc un grad suplimentar de risc direct, în urma defecţiunilor înregistrate în funcţionarea reactoarelor acestei centrale, şi indirect, prin limitări ale aprovizionării cu energie electrică. Situaţia la reactoare nu a fost încă stabilizată

Autorităţile nipone au procedat la evacuarea populaţiei din jurul reactoarelor de la Fukushima Daiichi pe o distanţă de 20 de km", se arată în comunicatul Ministerul Afacerilor Externe.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul ministerului.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close