Antena 3 CNN Actualitate MAE, avertizare de călătorie pentru Danemarca. Se prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontieră

MAE, avertizare de călătorie pentru Danemarca. Se prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontieră

Ministerul Afacerilor Externe a emis o averizare de călătorie pentru Danemarca. Perioada de efectuare a controalelor la frontiera danezo-germană se prelungește.

MAE, avertizare de călătorie pentru Danemarca. Se prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontieră
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Cerasela Stafie    |    10 Noi 2021   •   18:28

Instituția a informat cetățenii români care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Danemarcei că autoritățile daneze au anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat. Acestea se vor realiza până la data de 11 mai 2022.

Totodată, ministerul sfătuiește românii care călătoresc spre și dinspre Regatul Danemarce să dețină asupra lor, pe toată durata deplasării, un document de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență,” a transmis MAE.

”De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537,” a adăugat.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close