Antena 3 CNN Actualitate MAE: Cei doi români răpiţi în India au fost eliberaţi. Ei vor pleca sâmbătă spre România

MAE: Cei doi români răpiţi în India au fost eliberaţi. Ei vor pleca sâmbătă spre România

MAE: Cei doi români răpiţi în India au fost eliberaţi. Ei vor pleca sâmbătă spre România
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    02 Noi 2012   •   23:46

Cei doi cetăţeni români care ar fi fost lipsiţi de libertate în statul Kerala, din sudul Indiei, sunt în momentul de faţă în libertate, a anunţat, vineri seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Eliberarea românilor a fost posibilă cu sprijinul MAE, al Serviciului Român de Informaţii, al Poliţiei Române şi al consulului onorific al României din Chennai, potrivit Agerpres.

Românii eliberaţi vor pleca din India sâmbătă dimineaţă şi vor beneficia pe tot parcursul călătoriei de întoarcere în România de protecţie consulară din partea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare române.

"Ministerul Afacerilor Externe a informat şi menţine contactul permanent cu familiile celor doi cetăţeni români", se arată în comunicatul transmis de MAE.

Unul din cei doi români sechestraţi în India este Ioan Hânţar, patronul unei firme de reşapat cauciucuri din judeţul Suceava, iar celălalt bărbat ar fi un angajat al societăţii lui Hanţâr, afirmă surse apropiate omului de afaceri.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat, vineri, că în urmă cu o zi Ambasada României la New Delhi a fost sesizată de o firmă din România că doi angajaţi ai săi, cetăţeni români, au fost reţinuţi de autorităţile de control pe un aeroport din Sudul Indiei.
   



×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close