Antena 3 CNN Actualitate MAE: Cetăţeanul uitat într-o închisoare din Frankfurt nu a solicitat niciodată vreun sprijin

MAE: Cetăţeanul uitat într-o închisoare din Frankfurt nu a solicitat niciodată vreun sprijin

MAE: Cetăţeanul uitat într-o închisoare din Frankfurt nu a solicitat niciodată vreun sprijin
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mai 2013   •   10:11
Ministerul Afacerilor Externe precizează că românca uitată într-o închisoare din Germania nu a solicitat niciodată vreun sprijin, în condiţiile în care asistenţa consulară trebuie dată oricărui cetăţean aflat în dificultate. 
 
Autorităţile  române au cerut clarificări de la omologii germani  cu privire la acest caz. De asemenea, ministerul dă asigurări cu privire la activitatea Consulatului General al României la Bonn şi susţine că acesta este în permanentă legătură cu autorităţile locale germane.
 
Comunicatul integral al MAE: 
 
Ministerul Afacerilor Externe a luat la cunoştinţă, în urma semnalărilor primite de la Consulatul General al României la Bonn, despre existenta unui caz cu implicaţii consulare privind un cetăţean român.
 
Cetăţeanul român nu s-a adresat Consulatului General al Romaniei la Bonn pentru acordarea de asistenţă consulară şi nici nu a solicitat vreun fel de sprijin.
 
Consulatul General al României la Bonn a întreprins demersuri, solicitând oficial clarificări Ministerului Justiţiei al landului Hessa, cu privire la cazul menţionat.
 
Consulatul General al României la Bonn este în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătit sa acorde asistenţa consulară, în limita competentelor, oricărui cetăţean român aflat în dificultate sau care solicită asistenţă.
 
Cu privire la cazul menţionat, pe măsura ce vom fi informaţi de autorităţile germane vom reveni cu clarificări.
 

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close