Antena 3 CNN Actualitate MAE, mesaj de ultimă oră după prăbușirea avionului ucrainean în Iran

MAE, mesaj de ultimă oră după prăbușirea avionului ucrainean în Iran

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile victimelor care au murit în urma prăbușirii unui avion ucrainean ce a decolat de pe principalul aeroport internațional din Iran.

MAE, mesaj de ultimă oră după prăbușirea avionului ucrainean în Iran
Sursa foto: Foto: Twitter.MAE
08 Ian 2020   •   11:46

"Sincere condoleanțe familiilor victimelor care și-au pierdut viața în accidentul teribil de avion a zborului ucrainean PS752 de la Teheran la Kiev", este mesajul postat de MAE, pe Twitter.

Optzeci şi doi de iranieni şi 63 de canadieni se aflau la bordul avionului companiei Ukraine International Airlines prăbuşit miercuri dimineaţă lângă Teheran, a indicat şeful diplomaţiei ucrainene Vadim Pristaiko, transmite AFP.

De asemenea, la bord se aflau şi 11 ucraineni (doi pasageri şi nouă membri ai echipajului), zece suedezi, patru afgani, trei germani şi trei britanici, a precizat Pristaiko.

Un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines s-a prăbuşit miercuri la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Aparatul de zbor a căzut în apropierea aeroportului şi a fost cuprins de flăcări.

Este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine International Airlines (UIA). Compania a precizat că aeronava trecuse testul tehnic planificat şi desfăşurat pe data de 6 ianuarie.

Aceasta a anunţat miercuri suspendarea tuturor zborurilor sale către Teheran pe termen nedefinit şi a menţionat că va face tot posibilul pentru elucidarea circumstanţelor accidentului.

De asemenea, UIA a promis că va avea loc o anchetă cuprinzătoare, la care vor lua parte compania producătoare, autorităţile ucrainene şi cele iraniene.

×
Subiecte în articol: avion prabusit tragedie aviatica
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close