Antena 3 CNN Actualitate MAE, o nouă atenționare de călătorie. Ce se întâmplă cu uraganul IRMA

MAE, o nouă atenționare de călătorie. Ce se întâmplă cu uraganul IRMA

MAE, o nouă atenționare de călătorie. Ce se întâmplă cu uraganul IRMA
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
12 Sep 2017   •   18:12

Ministerul Afacerilor Externe a informat marţi că uraganul Irma, care a ajuns în zona statului american Georgia, a scăzut ca intensitate până la nivelul unei furtuni tropicale, cu intensificări de vânt de maximum 100 Km/h şi ploi în rafale. 

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de MAE, autorităţile locale sfătuiesc persoanele care s-au refugiat în adăposturi să nu se întoarcă încă spre casă, drumurile fiind periculoase, parţial blocate de arbori dezrădăcinaţi şi cabluri de curent căzute la pământ. 

Local, există avertizări de inundaţii cauzate de averse. 

O zonă puternic afectată este cea a oraşului Naples, unde nucleul uraganului a făcut trecerea de pe suprafaţa golfului către uscat, se mai arată în comunicatul transmis de MAE. 

Potrivit Ministerului de Externe, în Florida apa oceanului a inundat parte din Miami, ajungând chiar şi pe pista aeroportului internaţional, închis în prezent. 

Cu toate acestea, nivelurile de inundaţii înregistrate pe coasta de vest a Floridei au fost în limite suportabile, fără pagube majore din acest punct de vedere, precizează MAE. 

Solicitările de asistenţă consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA, secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum şi la telefonul de urgenţă al Secţiei Consulare: +12024208350. 

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://washington.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îţi poate salva viaţa!'

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: atentionare calatorie uragan Irma MAE
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close