Antena 3 CNN Actualitate MAE: România a decis să oprească temporar furnizarea de informaţii Rusiei

MAE: România a decis să oprească temporar furnizarea de informaţii Rusiei

MAE: România a decis să oprească temporar furnizarea de informaţii Rusiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Noi 2011   •   21:11

România a decis să oprească temporar furnizarea de informaţii Rusiei, în cadrul obligaţiilor ce revin din implementarea Tratatului privind Forţele Convenţionale în Europa (CFE), se precizează într-un comunicat al MAE, informează Mediafax.

Decizia vine ca o contramăsură faţă de Federaţia Rusă şi are menirea de a determina acest stat să revină la implementarea obligaţiilor care derivă din Tratatul CFE, după 4 ani de la decizia Federaţiei Ruse de a suspenda implementarea acestui tratat internaţional.

Potrivit MAE, România a făcut anunţul, marţi, la Viena, în cadrul unei reuniuni a Grupului Consultativ Comun.

"Decizia autorităţilor de la Bucureşti se referă la: încetarea transmiterii de informaţii Federaţiei Ruse cu ocazia  schimbului anual de date (15 decembrie); încetarea furnizării de notificări Federaţiei Ruse; neacceptarea de inspecţii care ar putea fi solicitate de Federaţia Rusă", explică MAE.

Ministerul de Externe precizează că decizia a fost luată în coordonare cu celelalte state aliate NATO şi părţi la CFE. România va continua să implementeze prevederile Tratatului CFE faţă de celelalte state părţi, în număr de 28, mai explică MAE.

"Decizia are caracter temporar, până la revenirea Federaţiei Ruse la implementarea Tratatului", este precizat în comunicatul MAE.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close