Antena 3 CNN Actualitate MAE: Bulgaria nu le mai cere românilor declarația pe propria răspundere la trecerea graniței

MAE: Bulgaria nu le mai cere românilor declarația pe propria răspundere la trecerea graniței

Autoritățile bulgare au renunțat la declarația pe propria răspundere care trebuia completată și prezentată de turiștii români când treceau granița și prin intermediul căreia luau la cunoștință și își asumau riscurile privind COVID-19, a transmis, joi, Ministerul Afacerilor Externe.

MAE: Bulgaria nu le mai cere românilor declarația pe propria răspundere la trecerea graniței
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    30 Iul 2020   •   18:00

Potrivit noului ordin al ministrului sănătății bulgar, care a intrat în vigoare la data de 28 iulie 2020, turiștii din România care vor să intre în Bulgaria nu mai trebuie să mai prezinte declarația pe proprie răspundere prin care confirmau că au luat cunoștință și își asumau riscurile privind îmbolnăvirea cu COVID-19 și se obligau, de asemenea, să respecte măsurile anti-COVID din țara vecină.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în prezent, nu mai există condiții speciale sau alte măsuri obligatorii privind regimul de intrare și tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru cetățenii care sosesc din România.

Numere de telefon la care pot cere ajutorul românii aflați în Bulgaria

Totuși, MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +359 2 9733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +359 879 440 758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 și http://sofia.mae.ro/ .

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close