Antena 3 CNN Actualitate MAE: Trei români au fost prinși în carambolul din Ungaria. Unul dintre ei este în stare gravă

MAE: Trei români au fost prinși în carambolul din Ungaria. Unul dintre ei este în stare gravă

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că trei români au fost prinși în carambolul provocat de furtuna de praf din Ungaria, iar unul dintre ei se află în stare gravă.

MAE: Trei români au fost prinși în carambolul din Ungaria. Unul dintre ei este în stare gravă
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mar 2023   •   21:55

Ministerul Afacerilor Externe anunță că trei români au fost răniți, iar unul dintre ei este în stare gravă, în urma accidentului produs, sâmbătă, pe o autostradă din Ungaria.

"Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule", se arată în comunicatul transmis de MAE.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

"Potrivit datelor preliminare comunicate de către autoritățile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit.

Citește și: Carambol cu zeci de vehicule în Ungaria, din cauza furtunii de praf. Mai multe mașini au luat foc, iar persoanele implicate au suferit răni grave

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, autoritățile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență”, a mai anunțat MAE.

Ambasada României la Budapesta a precizat că va menține legătura cu "autoritățile locale, pentru a obține informații legate de unitățile medicale la care au fost transportate persoanele rănite și cu familia persoanelor afectate", fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, potrivit Mediafax.

Cinci dube, șase camioane și 37 de mașini au fost implicate în carambolul produs, sâmbătă, pe Autostrada M1, care face legătura între Budapesta și Austria.

Dintre vehiculele implicate, 18 mașini, o dubă și un camion au luat foc, iar 26 de persoane au fost rănite.

×
Subiecte în articol: Ungaria furtuna praf romani carambol
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close