Antena 3 CNN Actualitate Maestrul Ion Cristoiu face analiza săptămânii a campaniei electorale: ''Toată atenţia e concentrată pe Bucureşti!''

Maestrul Ion Cristoiu face analiza săptămânii a campaniei electorale: ''Toată atenţia e concentrată pe Bucureşti!''

Ion Cristoiu a făcut un bilanţ al primelor săptămâni de campanie şi a vorbit şi despre ce să ne aşteptăm în ultimele zile. Jurnalistul a explicat de ce toată atenţia este concentrată pe Bucureşti.

Maestrul Ion Cristoiu face analiza săptămânii a campaniei electorale: ''Toată atenţia e concentrată pe Bucureşti!''
de Iulia Gorgorin    |    20 Sep 2020   •   18:14

''Toată lumea este concentrată pe bătălia pe Bucureşti. Eu aşa adăuga şi bătălia pentru Sectorul 1, ba chiar aş pune-o pe primul plan.

Concentraţia pe Bucureşti vine din faptul că rezultatul pe Bucureşti se vrea un semnal, un val, o tendinţă, un trend care să ducă spre parlamentare.

Astfel, Ion Cristoiu spune că bătălia este de fapt pentru parlamentare şi că se dau mai multe bătălii simbol.

Bătălia pentru Bucureşti nu este o bătălie pentru cine va administra în perioada următoare Capitala, ci cine va câştiga alegerile parlamentare!

Aşa se explică tensiunea sau atenţia acordată Bucueştiului. Dacă la Bucureşti avem de-a face cu o confruntare politică între două blocuri, PNL cu USR PLUS şi PSD pe de altă parte.

La Sectorul 1 nu avem de-a face cu o bătălie între USR şi PSD, ci o bătălie între USR şi restul partidelor (...) PSD-ul este într-o premieră în ultimii ani. Este pe cont propriu şi cu atât mai dramatice sunt parlamentarele, cu cât o serie de partide mai mici nu se mai pot ascunde în alianţe. Parlamentarele vor fi ucigătoare pentru unii, victorii pentru alţii''

Cât despre inaugurările pe care le face Partidul Naţional Liberal, Ion Cristoiu a spus că astfel, partidul a început campania electorală.

''Aceste inaugurări nu sunt cu dacă. Ele sunt figuraţia unui partid care ştie că va câştiga'', a spus jurnalistul în exclusivitate la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: cristoiu Campanie analiza
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close