Antena 3 CNN Actualitate Maestrul Radu Beligan, transformat peste noapte în ţinta atacurilor lansate de oamenii lui Traian Băsescu

Maestrul Radu Beligan, transformat peste noapte în ţinta atacurilor lansate de oamenii lui Traian Băsescu

Maestrul Radu Beligan, transformat peste noapte în ţinta atacurilor lansate de oamenii lui Traian Băsescu
23 Sep 2014   •   14:41

Maestrul Radu Beligan este noua ţintă a atacurilor lansate de oamenii lui Băsescu. La doar o zi după ce marele actor i-a adresat un mesaj de susţinere lui Victor Ponta, a fost acuzat public de Andrei Pleşu că s-a apropiat de putere la fel cum ar fi făcut-o şi înainte de 1989.

Atacul lui Pleşu a stârnit un val de indignare în rândul actorilor şi muzicienilor, care au semnat o scrisoare de susţinere pentru Radu Beligan.

Marele actor, Radu Beligan, a devenit peste noapte ţinta unor atacuri mârşave lansate de oamenii lui Traian Băsescu. Întreg scandalul a pornit după ce maestrul Beligan a transmis un mesaj de suţinere pentru Victor Ponta, în timpul lansării candidaturii pentru prezidenţiale. 

"Îl susţin pe Victor Ponta, pentru că ţara asta are nevoie de un Preşedinte tânăr şi energic! Cred în tineri, doamnelor şi domnilor! Tinerii sunt capitalul nostru cel mai de preţ. Trebuie să ne folosim de acest capital, de la nivelul cel mai de jos şi până la vârf!", a spus atunci Radu Beligan.

La doar o zi, Andrei Pleşu, unul dintre intelectualii apropiaţi lui Traian Băsescu, a lansat un atac dur la adresa marelui actor Radu Beligan.

"Aţi simţit nevoia, la vârsta dvs., la statura dvs., să vă legaţi numele de un caraghios. Spectrul "stadionului" de tip coreean a reapărut în biografia dvs. într-un moment în care nimic nu-l mai poate justifica. Asta înseamnă că m-am înşelat. Că, înainte de 1989, nu aţi negociat util, sacrificându-vă de dragul teatrului, ci că ceva inexplicabil vă atrăgea în sfera puterii, oricât de pătată era ea. Voiaţi, ca şi acum, să fiţi mai curând pe scena ştabilor, decât pe aceea a colegilor dvs", a scris Andrei Pleşu.

Atacurile lui Andrei Pleşu au stârnit un val de indignare în rândurile politicienilor şi artiştilor.

"Citesc şi nu-mi vine să cred ce cuvinte vă sunt adresate public de către oameni care sunt datori să vă respecte. Vă cer iertare pentru tot ce trebuie să înduraţi astăzi. Vă cer iertare şi din partea celor care şi-au mai găsit o ţintă fiindca nu pot trăi altfel decât încercând să doboare valori", a spus Victor Ponta.

Mai mulţi actori şi muzicieni cunoscuţi precum Florina Cercel, Marin Moraru sau Angela Similea îi cer acum lui Andrei Pleşu să prezinte public scuze pentru ofensele la adresa maestrului Beligan.

×
Subiecte în articol: Radu Beligan andrei plesu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close