Antena 3 CNN Actualitate Lemnul din pădurile României, sortat după interese. Activist de mediu: ”E o practică tolerată în toată România”

Lemnul din pădurile României, sortat după interese. Activist de mediu: ”E o practică tolerată în toată România”

Lemnul din pădurile României, sortat după interese. Activist de mediu: ”E o practică tolerată în toată România”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Dec 2016   •   10:39

Agent Green publică astăzi o nouă investigație care arată că în depozite de lemn din România, buștenii nu sunt sortați după proveniență ci după nevoile clienților.

De aceea fabricile de procesare precum cele ale Holzindustrie Schweighofer, dar și ale altor mari firme, pot ajunge cu ușurință să achiziționeze chiar și lemn din păduri virgine sau parcuri naționale fără să știe.

Mai departe, lemnul ajunge în peste 80 de țări cu certificat Forest Stewardship Council, însoțit de o etichetă în care consumatorii au încredere.

Activistul de mediu Gabriel Păun a afirmat, într-o intervenție telefonică, la Antena 3, că astfel de imagini pot fi filmate peste tot în România și că ”practica” este tolerată de autorități.

”Depozitele sunt, practic, mașini de spălat lemn ilegal”, a spus Gabriel Păun, la Previziuni, de la Antena 3, arătând că nici ministerul Mediului și nici companiile nu sunt interesate să rezolve această problemă.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close