Antena 3 CNN Actualitate Magazinele din România, obligate să schimbe modul de afișare al prețurilor! Noile reguli ANPC

Magazinele din România, obligate să schimbe modul de afișare al prețurilor! Noile reguli ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor îi obligă pe operatorii economici să afişeze preţul cel mai mare şi preţul cel mic al unui produs cu caractere de aceeaşi dimensiune.

Magazinele din România, obligate să schimbe modul de afișare al prețurilor! Noile reguli ANPC
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    28 Iun 2023   •   16:00

Dacă până acum, preţul mare era scris mic şi cel mic era scris mare, acum ANPC îşi doreşte ca amebele să fie afişate de aceeaşi mărime, culoare şi tip de font.

Scopul care stă în spatele acestei decizii este acela de a mai evita situaţiile în care cumpărătorul vede doar unul dintre cele două preţuri, iar la final îl plăteşte pe cel mare pentru că nu are un card de fidelitate.

"Fac public un ordin semnat de mine ca preşedinte, la iniţiativa Directorului General Paul Anghel, legat de preţuri şi afişarea acestora! Perioada în care preţul mare era scris mic şi cel mic era scris mare, pentru a vă atrage şi a vă crea situaţii nedorite şi neaşteptate, s-a încheiat!

Mai ales persoanele în vârstă, în unele farmacii, de exemplu, luau de pe raft un produs uitându-se la preţul mic, scris cât raftul de mare, urmând să afle la casa de marcat că pe eticheta era scris mic, mic de tot şi preţul mare, dar real, fără a avea eventual cardul fermecat!

De astăzi în 30 de zile, nu va mai exista preţul pentru care trebuia folosită lupa!”, a declarat, marţi seară, preşedintele ANPC, Horia Constantinescu. 

Citește și: Cunoscut restaurant din Costinești, închis după ce s-au găsit gândaci, mizerie și produse expirate. Șeful ANPC: "Plus condiții de depozitare precare ale peștelui"

×
Subiecte în articol: magazine preturi ANPC
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close