Antena 3 CNN Actualitate Magazinele, luate cu asalt de frica unui Cod Roşu. Oamenii şi-au făcut provizii, hypermarketurile au avut vânzări peste medie

Magazinele, luate cu asalt de frica unui Cod Roşu. Oamenii şi-au făcut provizii, hypermarketurile au avut vânzări peste medie

Magazinele, luate cu asalt de frica unui Cod Roşu. Oamenii şi-au făcut provizii, hypermarketurile au avut vânzări peste medie
de N.B.    |    02 Feb 2012   •   20:55
Ministrul de Interne al României a anunţat că urmează o perioadă foarte dificilă din punct de vedere meteorologic pentru România, convocând Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

"Da, s-a anticipat că vor fi nămeți mai mari ca în 1954!. La ora 16.00, am convocat Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din subordinea Ministerului de Interne. Încercăm să ne pregătim pentru zilele care vor urma. Aseară, au fost alocate 10 miliarde de lei vechi din fondurile de rezervă pentru cheltuieli de benzină, motorină, apă şi ce mai este necesar", a  declarat, pentru Evenimentul Zilei ministrul de Interne Traian Igaş.

Declaraţiile ministrului de Interne au împânzit Internetul, care apoi s-a umplut de zvonuri conform cărora ar urma să fie declarat Cod Roşu.

Reacţia românilor la informaţiile apărute a fost să se îndrepte către cel mai apropiat hypermarket în scopul de a se aproviziona pentru perioada grea care urmează.

Un utilizator ne-a trimis pe adresa [email protected] imagini dintr-un hypermarket bucureştean, unde oamenii se înghesuie în faţa caselor de marcat. Fiind vorba de o zi lucrătoare, astfel de aglomeraţii reprezintă un eveniment inedit.




Ana Maria Florea, purtător de cuvânt Cora România, a declarat pentru antena3.ro, că hypermarketul din mall-ul Sun Plaza a înregistrat cu 18% mai mulţi clienţi faţă de joia trecută, iar vânzările înregistrate au fost cu 70% mai mari, potrivit datelor centralizate la ora 21.

„Chiar dacă numărul de clienti este doar cu 18% mai mare, aceştia au cumpărat foarte multe produse de bază - carne, lapte, ouă, cartofi etc. S-au adunat foarte mulţi clienti care au cumpărat foarte mult într-o perioadă mică de timp - cozile au ajuns până la jumătatea magazinului“, a declarat Ana Maria Florea.

Și la Carrefour s-au înregistrat vânzări peste media unei zile obișnuite de joi. Surse au declarat pentru Antena3.ro că încasările au fost aproape duble față de săptămâna trecută și cu 60% mai mult față de media ultimelor două săptămâni. Conform unui utilizator Antena3.ro din Ploiești, raioanele de carne, pâine, legume și fructe erau aproape goale, la mare căutare fiind și produse precum zahăr, ulei și făină.

Meteorologii au emis avertizare Cod Galben de ninsori pentru întreaga Românie. Avertizarea este valabilă de mâine de la ora 11.00 până duminică la ora 20.00. Stratul de zăpadă va depăşi 20 de centimetri.


Situaţia de Cod Roşu se instituie în urma deciziei Guvernului, la recomandarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie, conform Ordinului nr. 823, din 15 august 2006, al Ministerului Mediului.

Condiţiile pentru instituirea Codului Roşu

- Sunt aşteptate căderi importante de zăpadă sau depuneri masive de polei, ce pot afecta grav activităţile umane şi viaţa economică;

- Circulaţia riscă să devină rapid impracticabilă în întreaga reţea (rutieră, feroviară şi maritimă);

- Distrugeri importante pot afecta reţelele de electricitate şi de telefonie, timp de mai multe zile;

- Există posibilitatea producerii de perturbări foarte grave ale transportului aerian şi feroviar.



×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close