Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii dau statul în judecată la CEDO

Magistraţii dau statul în judecată la CEDO

Magistraţii dau statul în judecată la CEDO
Sursa foto: magistrati
08 Aug 2009   •   17:07

Magistraţii dau statul în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Guvernanţii şi statul român sunt acuzaţi de abuz în forma calificată pentru tăierea drepturilor salariale ale magistraţilor. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Magistratilor, Mona Pivniceru spune că nu e normal să se ajungă ca judecătorii să se judece pentru drepturile lor. Acest fapt "are ca efect tragerea unui semnal de alarmă cu privire la derealizarea naţională în care a ajuns sistemul judiciar, atâta vreme cât, putere în stat fiind, judecătorii sunt obligaţi să se judece pentru respectarea drepturilor lor", susţine Mona Pivniceru.

Magistraţii îl acuză pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, că nu a găsit nicio soluţie pentru a rezolva problemele financiare din sistem. În acest context, Mona Pivniceru a adăugat că "demersul de deblocare a situaţiei de subfinanţare în sistemul judiciar a avut ca finalitate majoră plata onorariilor avocaţilor din oficiu, majorată din nou de domnul ministru al Justiţiei prin ultimele sale intervenţii cu caracter normativ?.

Până acum 400 de magistraţi au înaintat memorii nemulţumiţi de reducerile salariale, iar în luna septembrie un nou val de petiţii va fi trimis direct la CEDO.

Antena 3

×
Subiecte în articol: magistrati CEDO
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close