Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii îşi întrerup activitatea timp de trei ore zilnic, pe durată nedeterminată (VIDEO)

Magistraţii îşi întrerup activitatea timp de trei ore zilnic, pe durată nedeterminată (VIDEO)

Magistraţii îşi întrerup activitatea timp de trei ore zilnic, pe durată nedeterminată (VIDEO)
Sursa foto: instanta
09 Iul 2009   •   09:07

Instanţele din ţară îşi întrerup activitatea începând de joi pe o perioadă nedeterminată. Acţiunea se va desfăşura zilnic timp de trei ore, începând de la ora 09:00.

Magistraţii sunt nemulţumiţi de reducerea sporului de stres, dar şi de volumul mare de muncă. Ei au cerut demiterea ministrului Justiţiei şi, mai mult, au ameninţat că vor boicota alegerile prezidenţiale.

În Cluj, magistraţii sunt hotărâţi să nu calce în sala de judecată.

Chiar dacă nemulţumirea este generală în sistemul judiciar, însă, magistraţii constănţeni îşi vor desfăşura în mod normal activitatea.

Tot joi, Curtea de Apel Bucureşti judecă cererea Curţii Supreme de suspendare a reducerii salariilor magistraţilor.



Judecătorii şi-au întrerupt activitatea luni şi marţi, între orele 09:00 şi 12:00, în semn de protest faţă de finanţarea din sistemul de Justiţie. Principala nemulţumire a magistraţilor este legată de finanţarea sistemului, după ce ministrul Cătălin Predoiu a declarat că nu sunt bani pentru plata sporului de stres de 50%.

La mai multe judecătorii de sector termenele proceselor au fost amânate pentru trei ore. Nu s-au mai admis cereri, nu s-a mai judecat nimic, nu s-a mai lucrat cu publicul, iar oamenii au fost nevoiţi să aştepte rezolvarea problemelor pe care le-au avut până la ora 12:00.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a făcut, miercuri, un apel către toţi judecătorii şi magistraţii să nu mai întrerupă activitatea de judecată pentru că "nu aceasta este calea spre rezultatele pe care le dorim cu toţii în sistemul judiciar".

De asemenea, Predoiu susţine că nu sunt bani pentru plata acestor sporuri. Mai mult, şi alţi lucrători din sistemul judiciar îşi vor pierde o parte din veniturile dobândite în urma unor hotărâri judecătoreşti. În prezent, 90 la sută din personal beneficiază de aceste sporuri.

Predoiu le-a cerut magistraţilor să renunţe la acest tip de protest şi să încerce să îşi administreze fondurile cu mai multă atenţie pe timp de criză. Asociaţiile megistraţilor au cerut demisia ministrului Cătălin Predoiu. Acesta nu a vrut să comenteze acest lucru.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: magistrati
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close