Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii judecă recursul fostului responsabil cu aprovizionarea Regionalei CFR Braşov, acuzat de abuz în serviciu,

Magistraţii judecă recursul fostului responsabil cu aprovizionarea Regionalei CFR Braşov, acuzat de abuz în serviciu,

Magistraţii judecă recursul fostului responsabil cu aprovizionarea Regionalei CFR Braşov, acuzat de abuz în serviciu,
Sursa foto: valeriu cfr
11 Sep 2009   •   10:02

Magistraţii Curţii de Apel Braşov judecă vineri recursul formulat de fostul şef al Serviciului de Aprovizionare a Regionalei CFR Braşov, Darie Valeru, şi de complicii săi, împotriva măsurii de arestare preventivă pentru abuz în serviciu şi complicitate. Aceştia sunt acuzaţi că au sustras zeci de milioane de lei de la Regionala CFR Călatori Braşov printr-un sistem de licitaţii aranjate.

Cei doi angajaţi de la CFR Călători Braşov aveau mai mulţi complici - rude şi prieteni - cu ajutorul cărora s-au îmbogăţit ilegal. Îi chemau la fiecare licitaţie pentru achiziţii, pe care o organizau. Anchetatorii spun că de fiecare dată, participau aceleaşi 6 firme, care câştigau pe rând contractele de furnizare de materiale. Mărfurile erau trecute apoi din firmă în firmă, până ajungeau la CFR. Ancheta a arătat că aşa se ajungea ca produsele să fie supraevaluate.

Şeful serviciului de aprovizioare a fost schimbat între timp din funcţie. Prejudiciul adus Regionalei CFR în perioada 2002-2006 este estimat la câteva zeci de milioane de lei. Anchetatorii suspectează că din banii obtinuţi prin fraudarea CFR, cei şase bărbaţi şi-au construit mai multe imobile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: CFR
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close