Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii nu vor beneficia de tichetele de vacanţă

Magistraţii nu vor beneficia de tichetele de vacanţă

Magistraţii nu vor beneficia de tichetele de vacanţă
Sursa foto: Judecatorie
27 Feb 2009   •   16:42

Magistraţii şi personalul auxiliar nu vor beneficia de tichetele de vacanţă. Declaraţia a fost făcută de secretarul de stat Octavian Ojoc, citat de Mediafax. ?Vreau să vă spun că Legea tichetelor de vacanţă nu se aplică şi sistemului parchetului. S-au făcut fel de fel de interpretări şi există un regulament al Consiliului Superior al Magistraturii care are prevederi legate de concediu. Aceste aspecte trebuie studiate mai cu atenţie şi v-am spus: putem să dărâmăm un edificiu creat cu multă sudoare, cu eforturi foarte mari, pentru un simplu gest care nu a fost gândit la momentul potrivit. Articolul 1 din Ordonanţă explică totul?, a adăugat el.
Conform articolului 1 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 8/2009 ?începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pentru recuperarea şi întreţinerea capacităţii de muncă a personalului salarial, angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda, în condiţiile legii, bonuri de valoare, denumite în continuare tichete de vacanţă?. În sistemul judiciar românesc nu există contracte individuale de muncă. În aceste condiţii, ordonanţa nu va putea fi aplicată judecătorilor, procurorilor şi personalului auxiliar.
Tichetele de vacanţă, care pot fi acordate doar de către angajatorii care au obţinut profict în anul fiscal anterior, vor avea o valoare stabilită în limita a şase salarii minime brute pe economie şi vor putea fi folosite doar pentru vacanţele efectuate pe teritoriul României.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: magistrati
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close