Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii, pârâţi de Băsescu la Curtea Constituţională pentru că îşi fac propriul buget (VIDEO)

Magistraţii, pârâţi de Băsescu la Curtea Constituţională pentru că îşi fac propriul buget (VIDEO)

Magistraţii, pârâţi de Băsescu la Curtea Constituţională pentru că îşi fac propriul buget (VIDEO)
Sursa foto: basescu
04 Mai 2009   •   17:46

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni că s-a adresat CCR-ului pentru soluţionarea conflictului dintre puterea judecătorească, pe de o parte, Parlament şi Executiv, de cealaltă parte, provocat de depăşirea atribuţiilor constituţionale de către judecători.

?Nu este normal ca puterea judecatoarească să-şi aroge o prerorgativă pe care practic nu o are şi prin care se substituie executivului. Se constituie într-un precedent nedemn şi periculos. Alocarea fondurilor bugetare se face de către puterea legislativă şi cea executivă? a spus Băsescu, referindu-se la atacurile în instanţă, instrumentate de diverşi judecători în cazul salariilor primite de categoria magistraţilor.

În ultimii ani au fost câştigate numeroase procese care au avut ca obiect acordarea de diverse prime şi sporuri pentru magistraţi, a arătat Băsescu. În opinia şefului statului, pronunţarea unui judecător pe problema sporurilor sau indemnizaţiilor primite de reprezentanţii puterii judecătoreşti reprezintă un conflict de interese.

Traian Băsescu a cerut magistraţilor să facă dovada mai întâi a unor rezultate notabile în justiţie înainte de a emite pretenţii pentru diferite sporuri salariale sau pentru a-şi face propriul buget.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: magistrati
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close