Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii presează guvernul să primească mai mulţi bani

Magistraţii presează guvernul să primească mai mulţi bani

Magistraţii presează guvernul să primească mai mulţi bani
Sursa foto: CSM
24 Apr 2009   •   19:16

În pline discuţii despre legea salarizării unice, ce ar urma să îi afecteze pe toţi bugetarii, magistraţii pun presiune pe ministrul Justiţiei şi pe guvern pentru a le fi rezolvate cererile financiare. Ei ar dori acordarea sporului de 50 la sută de risc şi suprasolicitare neuropsihică a judecătorilor.

Astfel, Consiliului Superior al Magistraturii a organizat o şedinţă în care să se rezolve situaţia financiară incertă, în care s-a decis şi atacarea Ministerul Justiţiei şi Guvernului României .
Magistraţii au hotărât să facă o plângere penală şi o sesizare a Curţii Constituţionale contra celor consideraţi vinovaţi de situaţie. În plus, Federaţia sindicală Projust a anunţat că a strâns peste 2.200 de semnături, numărul necesar pentru declanşarea grevei de avertisment în sistemul judiciar. Pus în faţa avalanşei de critici din toate direcţiile, ministrul Cătălin Predoiu s-a mulţumit să reacţioneze printr-o abţinere la votul din plenul CSM privind aprobarea cerinţelor financiare ale asociaţiilor profesionale din justiţie, scrie Evenimentul Zilei.
Magistraţii acuză că instanţele au trecut pe buget de avarie, în care au renunţat la firmele care fac curăţenie sau să folosească aerul condiţionat. De asemenea, neplata sporurilor pentru grefieri a dus la situţia în care aceştia refuză să mai facă ore suplimentare.
Pus la colţ, ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, pare că începe să cedeze totuşi presiunilor, în favoarea nemulţumiţilor. ?Sistemul judiciar se confruntă de mai mulţi ani nu doar cu proceduri greoaie, dar şi cu incoerenţă în sistemul de salarizare, care provine din modificările legislative frecvente şi necorelate şi din jurisprudenţa neunitară şi excesivă?, a explicat Predoiu. El a cerut sprijinul urgent al guvernului, al parlamentului şi al CSM pentru a stabili modalitatea şi termenele în care se pot stinge restanţele acumulate în ultimii ani în sistemul judiciar.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close