Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii şi grefierii din Vrancea, în grevă de frica unui posibil cutremur (VIDEO)

Magistraţii şi grefierii din Vrancea, în grevă de frica unui posibil cutremur (VIDEO)

Magistraţii şi grefierii din Vrancea, în grevă de frica unui posibil cutremur (VIDEO)
04 Mar 2010   •   13:31

Magistraţii şi grefierii de la Tribunalul Vrancea şi Judecătoria Focşani şi-au început programul cu un protest, joi, după ce toate demersurile lor pentru mutarea într-un alt sediu au eşuat. Clădirea instanţei judeţene are bulină roşie, iar angajaţii se tem pentru viaţa lor.

Sediul Tribunalului Vrancea şi al Judecătoriei Focşani este vechi, iar expertizele au scos la iveală faptul că un cutremur puternic poate duce chiar la prăbuşirea acestuia. De aceea, de aproximativ doi ani, conducerea instanţei vrâncene a făcut demersuri pentru a se găsi o soluţie de rezolvare a problemei.

Autorităţile nu au reuşit, până acum, să găsească vreo posibilitate de reparare sau de mutare în altă clădire. Prin urmare, atât magistraţii cât şi personalul auxiliar au hotărât să demareze acţiuni de protest.

Oamenii nu au ştiut de protestul magistraţilor şi au venit la Tribunal ca de obicei la prima oră a dimineţii. Au aflat de la jandarmi că nu pot intra în clădire până la ora 9:30 şi au aşteptat în faţa instituţiei.

În prezent, peste 150 de angajaţi şi circa 2.000 de justiţiabili trec zilnic pragul Tribunalului Vrancea. Magistraţii susţin că vor recurge şi la alte forme de protest pentru ca autorităţile să găsească o soluţie de rezolvare a problemei cât mai repede.



Antena 3

×
Subiecte în articol: magistrati grevă cutremur
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close