Antena 3 CNN Actualitate Magistraţii solicită o întrevedere cu premierul Emil Boc

Magistraţii solicită o întrevedere cu premierul Emil Boc

Magistraţii solicită o întrevedere cu premierul Emil Boc
Sursa foto: magistrati
25 Ian 2009   •   19:45

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR), Asociaţia Procurorilor din România (APR) şi Asociaţia Magistraţilor Iaşi (AMI) au solicitat, duminică, o întâlnire cu premierul Emil Boc pentru găsirea unor soluţii care să "contracareze degradarea actului de justiţie şi decredibilizarea corpului magistraţilor".
Potrivit unui comunicat remis Agerpres, cele patru asociaţii au hotărât să solicite întrevederea cu premierul în urma unei dezbateri care a avut loc la sediul AMR.
La aceste discuţii reprezentanţii asociaţiilor au decis să acţioneze pentru identificarea unor soluţii la probleme precum imaginea deformată a justiţiei, situaţia profesională şi materială a magistraţilor, răspunderea materială a magistraţilor, subfinanţarea sistemului judiciar.
"În susţinerea acestor puncte de vedere, asociaţiile au solicitat primului ministru o întrevedere pentru a preîntâmpina acţiuni defavorabile nu numai imaginii justiţiei, dar şi statului de drept în România precum şi găsirea de soluţii imediate care să contracareze degradarea actului de justiţie şi continua decredibilizare a corpului magistraţilor", se arată în comunicat.
Săptămâna trecută, reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale magistraţilor s-au întâlnit cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii pentru a discuta despre problemele sistemului judiciar din România şi găsirea unor soluţii pentru eficientizarea actului de justiţie.
Agerpres

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close