Antena 3 Actualitate MAI a definit 'zona metropolitană'. Unde putem circula fără declarație

MAI a definit 'zona metropolitană'. Unde putem circula fără declarație

22 Mai 2020   •   18:15
MAI a definit 'zona metropolitană'. Unde putem circula fără declarație
Sursa foto: Hepta

Ministerul Afacerilor Interne a transmis vineri definiția ”zonei metropolitane”, ce vizează zonele din afara localităților, în care cetățenii pot circula fără declarație pe proprie răspundere.

”Pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis următoarele precizări:

Sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile.”, se arată într-o informare de presă.

Noua definire vine în contextul în care la nivelul multor municipii nu era definită zona metropolitană.

Așasadar, vom putea circula fără declarație în București și în tot județul Ilfov, precum și pe o rază de 30 de kilometri în jurul celorlalte municipii din România.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
MAI
Parteneri
x close