Antena 3 CNN Actualitate Mai, luna protestelor. Sindicaliştii din administraţia publică locală, primii care ies în stradă

Mai, luna protestelor. Sindicaliştii din administraţia publică locală, primii care ies în stradă

Mai, luna protestelor. Sindicaliştii din administraţia publică locală, primii care ies în stradă
02 Mai 2010   •   12:25

În luna mai se numără protestele. Primii care vor ieşi în stradă sunt sindicaliştii din administraţia publică locală, care au anunţat chiar grevă generală începând de miercuri, dacă nu ajung la un consens cu guvernanţii. Şi nu este decât un prim protest dintr-un şir de pichetări şi greve.

Luna mai aduce un nou val de proteste. Tonul este dat de Administraţia Publică Locală, care se pregăteşte de grevă generală. Liderii Federaţiei se vor întâlni marţi cu miniştrii Justiţiei, Finanţelor, Muncii şi Internelor.

Cele două părţi vor încerca să găsească soluţii la revendicările funcţionarilor publici. În funcţie de rezultatul acestor discuţii, cei peste 50.000 de angajaţi din Administraţia Publică vor intra sau nu în grevă generală pe perioada nedeterminată, începând de miercuri.

Nemulţumiţi sunt şi sindicaliştii de la Cartel Alfa, care vor organiza, în prima jumătate a lunii mai, un miting şi un marş în jurul Parlamentului, timp de două zile consecutive, atunci când va fi votul în Camera Deputaţilor pe legea pensiilor.

Liderii sindicali spun că cele trei probleme referitoare la legea pensiilor, legea salarizării unice şi salariul minim garantat pe economie nu au fost rezolvate de guvernanţi.

Şi crescătorii de bovine ameninţă cu proteste. Acestia l-au anunţat pe ministrul Agriculturii ca intenţionează să declanşeze, în perioada 15 - 21 proteste la nivelul întregii ţări.

Antena 3

×
Subiecte în articol: proteste functionari publici grevă
Parteneri
Cod portocaliu și galben de vijelii. 9 județe sunt vizate
x close