Antena 3 CNN Actualitate Mai multe cutremure, în luna mai. Vezi ce indică ?Semaforul de risc seismic vrâncean?

Mai multe cutremure, în luna mai. Vezi ce indică ?Semaforul de risc seismic vrâncean?

Mai multe cutremure, în luna mai. Vezi ce indică ?Semaforul de risc seismic vrâncean?
Sursa foto: seismograf
28 Apr 2009   •   14:36

Luna care urmează va fi una deosebit de periculoasă din punct de vedere seismologic, anunţă şeful laboratorului de avertizare seismică din cadrul Institutului Român de Seismologie Aplicată, Toader Victorin.

În luna mai, românii trebuie să se aştepte la mai multe cutremure, este de părere expertul.

?În noaptea de duminică spre luni au avut loc alte două seisme, cu intensitatea de 3,1, respectiv, 3,6 grade. Epicentrul acestora a fost în exact acelaşi punct geografic, lucru care ne îngrijorează, deoarece este clar că acolo există o tensiune, deci vom avea mai multe cutremure în luna mai?, a declarat Toader Victorin pentru Libertatea.

?Am mai avut ceva asemănător între anii 2004 şi 2006, când zona Vrancea şi-a eliberat energia acumulată printr-o sumedenie de seisme de mică putere?, a adăugat expertul.


VEZI LIVE CUTREMURELE DIN ÎNTREAGA LUME

Pe site-ul Institutului Român de Seismologie Aplicată (IRSA) există o fereastră de avertizare seismică numită Semafor de risc seismic vrâncean. Prin intermediul acestuia, IRSA oferă o prognoză a cutremurelor.




?Verdele semaforului indică o probabilitate redusă de producere a unui seism mai mare de 4 grade Richter în Vrancea. Portocaliul arată că se aşteaptă un cutremur de 4 până la 4,8 grade Richter într-un interval de 2 - 5 zile. Portocaliu- roşu apare pentru a indica seisme cu magnitudinea până în 5,5 grade Richter? a explicat Toader Victorin.

Luni, Gheorghe Mărmureanu a declarat pentru Antena 3 că, în viitorul apropiat, vor exista mai multe replici ale cutremurului înregistrat sâmbătă în Vrancea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cutremur seism cutremur Vrancea
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close