Antena 3 CNN Actualitate Mai multe farmacii din Braşov au dat faliment din cauza unei ordonanţe a Casei de Asigurări

Mai multe farmacii din Braşov au dat faliment din cauza unei ordonanţe a Casei de Asigurări

Mai multe farmacii din Braşov au dat faliment din cauza unei ordonanţe a Casei de Asigurări
05 Feb 2010   •   10:30

Din cauza unei ordonanţe dată de Casa de Asigurări, mai multe farmacii din Braşov au dat faliment. CAS decontează banii abia după 180 de zile şi nu după 60, cum făcea iniţial. Farmaciştii se plâng că nu mai au cu ce să achite datoriile către furnizori, motiv pentru care au cerut în instanţă suspendarea ordonanţei.

Farmaciştii se confruntă cu probleme încă din luna octombrie, când a fost decalat termenul de decontare a facturilor pentru medicamente compensate şi gratuite la 180 de zile. În aceste condiţii, farmaciştii nu mai suportă cheltuielile.

"Au trebuit să -şi facă împrumuturi în bancă, au renegociat termenele de plată cu distribuitorii sau au adus banii de acasă. Nu sunt într-o situaţie foarte bună", a declarat Rodica Ioniţă, preşedinte Patronatul Farmaceutic Braşov.

Farmaciştii susţin că facturile din luna iulie a anului trecut au fost achitate abia în ianuarie, nu la trei luni, aşa cum ar fi trebuit. Astfel că în cele cîteva luni în care nu au primit bani multe farmacii au fost închise.

"În decembrie au dat faliment oficial 47 de farmacii, dar cred că un procent de peste 40% au deja procese cu distribuitorii de medicamente pentru recuperarea banilor", a spus Mihaela Pop, director Patronat Farmaceutic Braşov.

Pensionarii sunt cei mai afectaţi pentru că vor fi nevoiţi să-şi cumpere medicamente de la farmacii situate mult mai departe de locuinţele lor.

Farmaciştii au dat în judecată Casa de Asigurări şi au cerut în instanţă suspendarea ordonanţei care prevede decalarea termenelor de plată pentru reţetele şi medicamentele compensate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: faliment CAS
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close