Antena 3 CNN Actualitate Mai multe persoane, condamnate la închisoare pentru vot multiplu la europarlamentarele din 2008

Mai multe persoane, condamnate la închisoare pentru vot multiplu la europarlamentarele din 2008

Mai multe persoane, condamnate la închisoare pentru vot multiplu la europarlamentarele din 2008
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Dec 2010   •   13:18

Mai multe persoane dovedite că au votat de mai multe ori la alegerile europarlamentare din 2008 au ajuns după gratii. Numai la judecătoria Motru din judeţul Gorj s-au pronunţat patru sentinţe de acest fel, confruntându-se listele permanente cu cele suplimentare. Se presupune că gorjenii ar fi votat cu PDL şi Elena Băsescu, întrucât în urma anchetelor s-a descoperit că aceştia au fost transportaţi la urnele de vot de oamenii Partidului Democrat Liberal.

Anchetatorii au confruntat listele de la Autoritatea Electorală Permanentă şi au descoperit că mai multe persoane au votat atât în localitatea de domiciliu cât şi în alte judeţe, pe listele suplimentare. Patru dintre dosare au fost deja soluţionate, vinovaţii fiind condamnaţi la închisoare pentru vot multiplu.

Cea mai mare pedeapsă a primit-o un cetăţean din Mehedinţi, Marian Amza. El va sta patru ani după gratii, fiind recidivist. Amza a votat în localitatea de domiciliu, respectiv Broşteni, judeţul Mehedinţi şi în Motru, din judeţul Gorj.

Alte trei persoane au fost condamnate la un an închisoare, fiecare, tot pentru vot multiplu.

Iuliana Anghel, o femeie Baia de Aramă, a votat şi ea de două ori. A primit doar 6 luni de închisoare, întrucât a recunoscut în faţa judecătorilor că a fost determinată de membrii de partid să voteze de mai multe ori. De altfel, anchetele au stabilit că oamenii au fost transportaţi la urnele de vot de oamenii Partidului Democrat-Liberal. De aceea se presupune că au votat cu PDL şi Elena Băsescu.

Legea prevede pedeapsă de la 6 luni la trei ani pentru votul multiplu.

 


×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close