Antena 3 CNN Actualitate Mai multe taxiuri la Aeroportul Otopeni: Monopolul Fly Taxi, încheiat de o licitaţie. Vezi ce li se interzice şoferilor

Mai multe taxiuri la Aeroportul Otopeni: Monopolul Fly Taxi, încheiat de o licitaţie. Vezi ce li se interzice şoferilor

Mai multe taxiuri la Aeroportul Otopeni: Monopolul Fly Taxi, încheiat de o licitaţie. Vezi ce li se interzice şoferilor
21 Ian 2010   •   18:50

Începând de luna viitoare, clienţii Aeroportului Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni vor putea folosi serviciile de transport taxi ale celor 13 companii şi 57 de persoane fizice autorizate (PFA) declarate câştigătoare în urma licitaţiei.

"În urma evaluării celor 76 de dosare depuse, au fost atribuite toate cele 250 permise de acces auto licitate pentru derularea acestei activităţi, dintre care 57 către persoane fizice autorizate şi 193 către un număr de 13 societăţi", se arată într-un comunicat al aeroportului, remis, joi, agenţiei Mediafax.

Tariful maxim care va fi practicat este de 3,5 lei/kilometru.

În luna septembrie a anului trecut, conducerea aeroportului a interzis staţionarea taximetrelor în parcările aerogării, iar până la organizarea licitaţiei, o singură firmă mai putea opera în incinta aeroportului. Este vorba despre compania Fly Taxi, care câştigase în 2004 o licitaţie controversată organizată de Ministerul Transporturilor. Firma a primit atunci dreptul să opereze, pe o perioadă de cinci ani, serviciile de taximetrie la aeroportul Otopeni.

Măsuri pentru taximetrişti

Potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, aeroporturile vor organiza propriile licitaţii pentru acordarea autorizaţiilor de taxi pentru preluarea călătoriilor de la aerogară şi vor fixa un tarif maximal pe kilometru.

Tot aeroporturile vor fi cele care decid numărul de autorizaţii eliberate, precum şi numărul de taximetre necesare, în funcţie de traficul de pasageri care sosesc şi evoluţia acestuia. De asemenea, vor decide amplasarea staţiilor de taxi, a traseelor şi a locurilor de aşteptare.

Printre măsurile pe care aeroporul le va impune taximetriştilor se numără aplicarea pe portierele laterale a unui autocolant de culoare neagră cu înscrisul "AEROPORT" şi sigla aeroportului respectiv. Fiecare aeroport va stabili forma şi dimensiunea autocolantului, prin regulament intern.

O altă măsură presupune ca taximetriştii să ocupe în ordine poziţiile de parcare marcate cu inscripţia "TAXI". De asemenea, ei sunt obligaţi să respecte regula "primul venit, primul plecat în cursă".

Taximetriştii NU vor avea voie:

- să intre în terminalele de pasageri, pentru a aborda potenţiali clienţi
- să intre cu autovehiculele taxi în parcările publice aflate în apropierea terminalelor de pasageri
- să refuze cursa unui client, indiferent de motiv: cursă scurtă, motive etnice, rasiale sau religioase

Taximetriştii care nu respectă aceste reguli riscă suspendarea sau chiar anularea permisului de acces, drept revenit administraţiei aeroportului.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: taxi aeroport Otopeni Henri Coanda
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close