Antena 3 CNN Actualitate Mai mulţi deţinuţi din închisorile româneşti au atras atenţia presei internaţionale. Vezi aici de ce

Mai mulţi deţinuţi din închisorile româneşti au atras atenţia presei internaţionale. Vezi aici de ce

Mai mulţi deţinuţi din închisorile româneşti au atras atenţia presei internaţionale. Vezi aici de ce
Sursa foto: Foto: prisonsystemsjimm84.blogspot.com
12 Noi 2011   •   19:38

Deţinuţii mai multor închisori româneşti le-au atras atenţia celor de la Reuters. Puşcăriaşii, 90 de la număr, sunt inediţii actori ai festivalului de teatru EXIT, în cadrul căruia sunt puse în scenă piese cunoscute.

Prizonierii, care provin din zece închisori româneşti, sunt aduşi la repetiţii cu duba poliţiei şi sunt ţinuţi sub observaţie tot timpul de către gardieni.

Scopul acestei activităţi este să schimbe conceptul de "deţinut".

Participarea la festivalul EXIT a creat o competiţie acerbă între trupele de teatru din toate închisorile Româneşti. Toţi îsi doresc şansa de reintegrare în societate.

Activitatea organizată de teatrul Nottara în colaborare cu Administraţia Penitenciarelor din România le-a schimbat semnificativ viaţa prizonierilor.

Festivalul, care a durat două zile, a avut un buget de 20.000 de euro şi a fost sponsorizat parţial de ambasada Olandei. Deţinuţii nu sunt însă plătiţi pentru rolurile jucate, iar biletele la spectacole sunt gratuite.

×
Subiecte în articol: Teatrul Nottara inchisoare teatru deținuti
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close