Antena 3 CNN Actualitate Mai mulţi jurnalişti, agresaţi de garda de corp a fostului premier Adrian Năstase

Mai mulţi jurnalişti, agresaţi de garda de corp a fostului premier Adrian Năstase

Mai mulţi jurnalişti, agresaţi de garda de corp a fostului premier Adrian Năstase
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    21 Noi 2012   •   10:52

Gărzile de corp ale familiei fostului premier Adrian Năstase i-au agresat pe jurnalişti, miercuri, la Curtea de Apel, acolo unde era aşteptat Năstase.

Potrivit Antena 3, cei patru bodyguarzi ai familiei Năstase i-a bruscat pe jurnalişti, atunci când aceştia încercau să-şi facă meseria.

Unul dintre ziarişti s-a ales cu echipamentul electronic rupt, în timp ce unui cameraman i s-a pus piedică şi căzut pe scările Curţii de Apel Bucureşti.

De asemenea, un alt jurnalist a fost strâns puternic de antebraţ, iar altul a fost împins serios cu pumnul în cap.



Jurnaliştii au vrut să stea de vorbă cu Dana Năstase, soţia fostului premier, şi cu Andrei Năstase, unul dintre fiii lui Adrian Năstase, iar gărzile de corp plătite de familia Năstase i-au împins de la spate pe ziarişti şi i-au împiedicat să-şi facă treaba aşa cum trebuie. Incidentul a avut loc chiar în momentul în care ziariştii începuseră să vorbească cu cei doi membri ai familiei Năstase.

Fostul premier Adrian Năstase s-a prezentat miercuri la Curtea de Apel, la un nou termen al procesului. Avocaţii fostului premier Adrian Năstase mai fac o încercare de a scădea din condamnarea acestuia cele şase zile petrecute pe patul de spital.

Apărătorii lui Năstase vor să demonstreze că fostul prim-ministru, aflat acum după gratii, a fost tratat atunci ca un deţinut, nicidecum ca un pacient, aşa cum susţin procurorii. Adrian Năstase nu a avut dreptul la vizite şi a fost tot timpul păzit, mai spun avocaţii.



Pe 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru  preşedinţie din partea PSD.

În seara aceleiaşi zile, fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian.




×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close