Antena 3 CNN Actualitate Mai mulţi membri ai Guvernului, curtaţi de USR. Nicuşor Dan: „Le oferim şansa de a se exprima într-o formaţiune politică”

Mai mulţi membri ai Guvernului, curtaţi de USR. Nicuşor Dan: „Le oferim şansa de a se exprima într-o formaţiune politică”

 Mai mulţi membri ai Guvernului, curtaţi de USR. Nicuşor Dan: „Le oferim şansa de a se exprima într-o formaţiune politică”
Sursa foto: Foto: Facebook
21 Sep 2016   •   17:12

Drumul de la tehnocraţie la politică pare să fie foarte scurt. Sunt mai mulţi membri ai Guvernului care se pregătesc să facă acest pas. Premierul Cioloş le-ar fi dat miniştrilor şi un ultimatum: aceştia trebuie să aleagă între guvern şi candidatură până pe 20 octombrie.


Azi, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a recunoscut că este în discuţii cu partidul lui Nicuşor Dan. Ghinea spune că nu este singurul în această situaţie, alţi miniştri şi secretari de stat fiind şi ei în negocieri. Potrivit unor surse, printre miniştrii curtaţi de partide sunt Vlad Voiculescu, Dragoş Pâslaru, Cristina Paşca Palmer, Costin Borc, sau Ciprian Bucur, titularul portofoliului privind relaţia cu Parlamentul. Ghinea a recunoscut într-un interviu pentru RFI că a discutat cu USR, dar nu şi cu PNL:


"Infirm în acelaşi timp că aş fi avut discuţii cu Partidul Naţional Liberal şi asta este o chestie care mă irită că se discută în spaţiul public despre mine, fără să mi se ceară părerea, un telefon, domnule, discuţi cu PNL-ul? Vă spun clar, nu am discutat cu Partidul Naţional Liberal. Am auzit că m-au sondat, spune domnul Buşoi că n-am ieşit cum trebuie. Prostii! Nu a fost nici o discuţie între mine şi Partidul Naţional Liberal pe acest subiect. Au fost două discuţii cu Uniunea Salvaţi România şi dacă ajungem împreună la concluzia că putem pune umărul tot împreună, pentru ca proiectele acestui Guvern să continue, atunci va ieşi ceva, posibil şi cu mine, posibil şi cu alţi miniştri, dar este complet prematur să intrăm în detalii acum".

„Da, confirm că am discutat cu Ghinea. Discuţiile sunt şi cu alţi oameni din actualul Guvern. Am curtat câţiva, 5-6. O să aveţi răspunsul în momentul în care discuţiile se vor finaliza. Nu avem un răspuns clar, urmează. Le oferim şansa de a se exprima într-o formaţiune politică în care vor avea mandate în Parlament. Ei nu aveau de gând să facă politică în viitorul apropiat, au găsit asta ca o oportunitate de a se implica pentru un an de zile şi doresc să continue lucrurile pe care le-au început”, a declarat Nicusor Dan, la Antena 3.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close