Antena 3 CNN Actualitate Mai mulţi ofiţeri din conducerea Poliţiei Neamţ şi Aurelian Şoric vor fi cercetaţi disciplinar

Mai mulţi ofiţeri din conducerea Poliţiei Neamţ şi Aurelian Şoric vor fi cercetaţi disciplinar

Mai mulţi ofiţeri din conducerea Poliţiei Neamţ şi Aurelian Şoric vor fi cercetaţi disciplinar
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Noi 2010   •   12:59

Întreaga conducere a Poliţiei Neamţ va fi cercetată disciplinar. Măsura a fost dispusă de ministrul Traian Igaş în urma unui control. De asemenea, fostul şef al Inspectoratului Aurelian Şoric va fi cercetat de Consiliul Superior de disciplină din cadrul MAI, a anunţat, joi, chestorul Aurel Vlădulescu, care a mai precizat că, prin declaraţiile făcute, Şoric a prejudiciat imaginea ministerului.

În urma anchetei locale realizate la IPJ Neamţ, s-au descoperit nereguli în majoritatea structurilor instituţiei şi peste 3.000 de doare nesoluţionate. În plus, Aurelian Şoric este acuzat că nu a promovat campaniile anticorupţie ale MAI.

"Fostul şef al IPJ Neamţ a încercat să diminueze autorizatea conducerii MAI, prin incitatrea şefilor ce post la a-şi da demisia dacă acesta ar fi fost dat afară. De asemenea, mesajul transmis subliminal publicului a fost de acceptare a cămătăriei şi faptul că Poliţia tolerează astfel de fapte, ducând la scăderea semnificativă a gradului de încredere în activitatea Poliţiei Române", a declarat Aurelian Vlădulescu, potrivit Mediafax.

Ministerul de Interne a dispus verificarea IPJ Neamţ în urma asasinatului din 14 noiembrie şi după ce şeful comisarul şef Aurelian Vasea Şoric a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă.

Şoric a fost destituit în urma cu două zile. În urma scandalului de la Neamţ, ministrul Internelor, Traian Igaş, i-a demis, marţi, atât pe şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică Dan Valentin Fătuloiu, cât şi pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

 

×
Subiecte în articol: Aurelian Soric
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close