Antena 3 Actualitate Mai speri la prima de Crăciun? Sărbători fără recompense pentru salariaţii firmelor mici şi ai societăţilor din domenii lovite de criză

Mai speri la prima de Crăciun? Sărbători fără recompense pentru salariaţii firmelor mici şi ai societăţilor din domenii lovite de criză

de S.T.    |    09 Noi 2012   •   20:45
Mai speri la prima de Crăciun? Sărbători fără recompense pentru salariaţii firmelor mici şi ai societăţilor din domenii lovite de criză

Puţini salariaţi vor veni acasă cu o primă de Sărbători. Bugetarii vor avea parte de creşterea promisă de Guvern de aproape opt procente în ianuarie 2013. Dar în cazul firmelor mici şi al societăţilor din domenii lovite de criză, precum imobiliarele, bonusurile se amână pentru alt an.

Companiile internaţionale sunt cam singurele care oferă bonusuri salariaţilor. Dar tipul de recompensă variază în funcţie de domeniu de activitate şi companie.

Tichetele-cadou sunt acordate în principal în domeniul comerţului cu amănuntul, iar primele ajung şi la câteva salarii lunare pentru angajaţii din vânzări care şi-au îndeplinit planul de afaceri.

Indiferent de domeniu însă, pachetele medicale reprezintă cea mai importantă solicitare a angajaţilor în ultimii ani. Acestea cuprind de la un set minim de analize gratuite la asigurări care acoperă preţul unei operaţii chirurgicale într-o unitate privată.

Costul stimulentelor medicale standard porneşte de la un euro şi ajunge la 25 de euro pe lună. Pentru angajaţii care ocupă funcţii-cheie, pachetul medical este însă mult mai generos.


×
Subiecte în articol: Prime sărbători bugetari bani

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close