Antena 3 CNN Actualitate MAI, SRI şi SIE angajează bucătari şi cameriste în perioada estivală. Costurile depăşesc un milion de euro

MAI, SRI şi SIE angajează bucătari şi cameriste în perioada estivală. Costurile depăşesc un milion de euro

MAI, SRI şi SIE angajează bucătari şi cameriste în perioada estivală. Costurile depăşesc un milion de euro
Sursa foto: bucatar
28 Apr 2010   •   23:24

Guvernul intenţionează să angajeze, în perioada estivală (mai-octombrie), bucătari, cameriste, ospătari şi recepţioneri în bazele de agrement şi casele de oaspeţi ale MAI şi în căminele de garnizoană ale SRI şi SIE. Costurile de personal vor fi majorate cu peste 1,1 milioane euro, informează Mediafax.

Angajarea noilor categorii de personal pe o perioadă limitată este prevăzută într-un proiect de ordonanţă de urgenţă. Potrivit documentului, Executivul a suspendat încă din 2009 ocuparea prin examen sau concurs a posturilor vacante din autorităţile şi instituţiile publice, excepţie făcând un procent de 15% din totalul posturilor care urmează să devină vacante.

Documentul prezintă şi impactul financiar pe care angajarea noului personal îl comportă. Astfel, bugetul general prezintă în acest an o creştere cu 4,6 milioane lei (1,1 milioane euro) pentru cheltuielile de personal, şi o majorare de 1,4 milioane lei a veniturilor bugetare din impozitul pe venit şi plata asigurărilor sociale.

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) administrează spaţii de cazare pentru ?recreere? şi ?refacerea capacităţilor fizice şi intelectuale" ale personalului ce funcţionează numai în sezonul estival. Aceeaşi este şi situaţia SRI şi SIE, ce administrează cămine de garnizoană, în care este necesară asigurarea condiţilor de cazare şi hrănire a personalului.

Angajarea personalului în perioada estivală vizează "interesul public general" şi constituie "situaţii de urgenţă şi extraordinare" a căror reglementare nu poate fi amânată, se mai arată în document.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: MAI SIE SRI euro
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close