Antena 3 CNN Actualitate Mai sunt trei zile în care puteţi declara veniturile la Fisc

Mai sunt trei zile în care puteţi declara veniturile la Fisc

Mai sunt trei zile în care puteţi declara veniturile la Fisc
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Mai 2011   •   10:00

Mai sunt trei zile în care mai pot fi depuse declaraţiile de venit. Aproape 700.000 de persoane fizice din România trebuie să-şi declare la Fisc veniturile din 2010.

Declaraţiile se depun de persoane care obţin venituri independente, venituri din cedarea folosirii bunurilor, venituri din investiţii şi venituri din vânzări-cumpărări de valută, activităţi agricole, activităţi comerciale, profesii liberale sau vânzarea acţiunilor la bursă.

Cine nu depune formularul 200 la Fisc până pe 16 mai riscă o amendă de până la 100 de lei.

"Nedepunerea până la termenul legal reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10 şi 100 de lei", a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt la DGAFP Gorj.

Declaraţiile de venit pentru persoanele fizice pot fi depuse direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu scrisoare recomandată sau confirmare de primire.

Pentru cei mai ocupaţi, există şi o metodă mai comodă de depunere a declaraţiilor de venit: cea on-line. Ei au nevoie însă de semnătură electronică.

"Este nevoie de bţinerea unui certificat pe o astfel de lege, instalarea programului, descărcarea documentului de confirmare pe portalul ANAF, completat, transmis pe email la furnizorul calificat", explică Gabriel Coşereanu, reprezentant ANAF Constanţa, paşii pe care trebuie să-i urmăm.

Obţinerea unei semnături electronice costă aproximativ 200 de lei.

 







×
Subiecte în articol: ANAF chirii
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close