Antena 3 CNN Actualitate Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a câştigat turul 2 al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova desfăşurat duminică,15 noiembrie, indică sondejele făcute la ieşirea de la urne.

Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova
Sursa foto: Hapta
de Georgiana Adam    |    15 Noi 2020   •   22:15

Sandu ar fi câştigat cu aproape 10 procente în faţa preşedintelui în funcţie, Igor Dodon, conform exit-poll-ului realizat de compania "Intellect Group" în colaborare cu asociaţia SPERO şi conform sondajului telefonic realizat de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice, informează Unimedia, citată de Agerpres.

Astfel, potrivit datelor sondajului "Intellect Group", Maia Sandu ar acumula 54,8 % din numărul total de voturi, iar contracandidatul Igor Dodon,circa 45,2%.

De asemenea, after-poll făcut de Comunitatea WatchDog.md şi Institutul de Politici Publice arată că pe primul loc se poziţionează Maia Sandu cu 54,7%, în timp ce Igor Dodon ar acumula 45,3% din sufragii.

Anterior scrutinului, Sandu a exclus, în cazul unei victorii, orice colaborare cu socialiştii, care l-au sprijinit pe Dodon în alegerile prezidenţiale.

Ea a afirmat că obiecctivul său, ca președinte, va fi să scoată țara din sărăcie și să întorcă autoritățile cu fața la nevoile oamenilor.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close