Antena 3 CNN Actualitate Mâine începe şcoala. Iată noile reguli pentru elevii din Bucureşti

Mâine începe şcoala. Iată noile reguli pentru elevii din Bucureşti

Mâine începe şcoala. Iată noile reguli pentru elevii din Bucureşti
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    15 Sep 2013   •   20:53

Anul şcolar vine cu reguli noi pentru elevii din Bucureşti. Este vorba despre un regulament care se axează în principal pe siguranţa copiilor. Acesta prevede printre altele că elevii pot fi percheziţionaţi la intrarea în şcoală.

Potrivit noilor reguli, elevii vor fi controlaţi în ghiozdane şi dulapuri ca să nu aducă în şcoli arme, alcool, droguri sau brichete. Mai mult, ei trebuie să aibă o vestimentaţie decentă şi nu vor mai avea voie să aducă telefoane mobile în sălile de curs.

Directorii unităţilor de învăţământ vor avea obligaţia să obţină informaţii despre elevii suspecţi şi să le dea mai departe autorităţilor.

Controalele vor fi realizate de o echipă formată din două persoane numite de conducerea şcolii şi numai în prezenţa elevului.

Conform noului regulament, elevii vor fi sancţionaţi daca îi vor deranja pe locuitorii din zona şcolii, atât în pauzele dintre ore cât şi după încheierea orelor de curs.

Mai mult, elevii nu pot utiliza computerele şcolii şi Internetul decât în interes şcolar.

Cât priveşte pedepsele primite de cei care încalcă regulile, acestea pot merge de la muncă în folosul şcolii, până la exmatriculare definitivă.

Noul regulament este aplicabil momentan numai în Capitală, dar ar putea fi extins la nivelul întregii ţări.


×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close